economie

Europese beurzen sluiten met winst

Door ANP - 03 oktober 2016

AMSTERDAM (ANP) – De AEX-index in Amsterdam is maandagmiddag met een kleine winst gesloten. Beleggers op het Damrak verwerkten onder meer de aankondiging van een aanzienlijke reorganisatie en een nieuw strategisch plan van ING. Ook elders in Europa sloten de beursgraadmeters in de plus.

De AEX sloot 0,2 procent hoger op 452,99 punten. De MidKap klom 0,3 procent tot 657,42 punten. In Parijs en Londen werden winsten van 0,1 en 1,2 procent geboekt. Frankfurt was dicht vanwege een nationale feestdag.

ING behoorde tot de grootste dalers in de AEX met een verlies van 1 procent. De bank kondigde aan de komende vijf jaar 7000 banen te gaan schrappen, hoofdzakelijk in Nederland en België. De reorganisatie moet een jaarlijkse kostenbesparing van 900 miljoen euro opleveren in 2021. Daarnaast investeert ING tot 2021 zo’n 800 miljoen euro in een verdere overgang naar onlinebankieren.