economie

Hasbro straalt op lager Wall Street

Door ANP - 17 oktober 2016

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York zakten maandag in het rood. Beleggers verwerken resultaten van Bank of America en spelletjesmaker Hasbro. Nabeurs maken nog computerdienstverlener IBM en internettelevisieaanbieder Netflix cijfers bekend.

De Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,4 procent in de min op 18.076 punten. De bredere S&P 500 verloor 0,3 procent, bij 2125 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq noteerde 0,3 procent lager, op 5200 punten.

Speelgoedmaker Hasbro steeg ruim 7 procent. Het bedrijf achter Monopoly en My Little Pony sprak van de hoogste kwartaalomzet en -winst uit de historie. Vooral speelgoed voor meisjes zoals kleding en poppen van Disney-hit Frozen en merchandise van de nieuwe film Trolls deden het goed.

Bank of America

Bank of America zakte 0,4 procent. De bank boekte meer winst op een hogere omzet. Vooral bij de obligatiehandel viel de omzet hoger uit dan verwacht. De opbrengsten bij de handel in aandelen bleef wel achter bij de verwachtingen.

Apple daalde 0,5 procent na berichten dat het technologiebedrijf zijn plannen voor de bouw van een auto heeft ingedamd. Er zou nu niet meer worden gemikt op een eigen auto, maar meer op dienstverlening aan andere fabrikanten.

Pensioen

Topman Doug Oberhelman van Caterpillar maakte bekend in januari met pensioen te gaan. Hij wordt opgevolgd door Jim Umpleby, die momenteel de energie- en transportdivisie leidt bij de maker van onder meer grote mijnbouwtrucks en bulldozers. Het aandeel verloor 0,8 procent.

Tesla daalde 2,1 procent. De maker van elektrische auto’s stelde zijn voor maandag aangekondigde productpresentatie uit tot woensdag. Het bedrijf van topman Elon Musk maakte daarnaast bekend de banden met Panasonic aan te halen. De twee bedrijven zijn van plan samen zonnepanelen te gaan maken. Een en ander hangt wel af van de overname van SolarCity door Tesla.

Supervalu

Het aandeel Supervalu steeg 5,1 procent. De supermarktketen is van plan zijn onderdeel Save-A-Lot te verkopen voor circa 1,4 miljard dollar.

De prijs van Amerikaanse olie daalde 1,3 procent tot 49,72 dollar per vat. Brentolie werd 1,2 procent goedkoper bij 51,34 dollar per vat. De euro was 1,1004 dollar waard tegenover 1,0994 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen eerder op de dag.