economie

‘ING verschuift werk naar lagelonenlanden’

Door ANP - 22 oktober 2016

AMSTERDAM (ANP) – Digitalisering was de voornaamste reden voor het schrappen van 7000 banen bij ING, meldde de bank begin oktober. Maar nu blijkt dat ook een groot deel van het werk wordt doorgeschoven naar lagelonenlanden. Dat meldde de Volkskrant zaterdag op basis van documenten die de krant in handen heeft.

Zo verdwijnen er op termijn administratieve functies naar Azië en verdwijnt het Belgisch risicomanagement deels naar Polen.

ING-topman Ralph Hamers zei begin oktober nog over de reorganisatie tegen nieuwszender BNR: ,,Het is een harde boodschap, dat realiseer ik me. Digitalisering is wat ING heel veel succes brengt. Het is alleen zo dat in landen als Nederland en België, waar we ook een kantorenbank zijn, de beweging naar een digitale bank jammer genoeg gepaard gaat met herstructureringen.”

In Nederland verdwijnen 2300 banen, in België 3500.