economie

Kleine plus voor beurzen

Door ANP - 10 oktober 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Amsterdamse beurs is maandag licht hoger uit de startblokken gekomen. Ook de andere graadmeters in Europa stonden op de eerste handelsdag van de week in het groen. Beleggers verwerkten onder meer het debat tussen de Amerikaanse presidentskandidaten Hillary Clinton en Donald Trump en maken zich op voor het derdekwartaalcijferseizoen.

De AEX-index stond kort na de openingsbel 0,2 procent hoger op 451,19 punten. De MidKap klom 0,2 procent tot 666,58 punten. De indices in Frankfurt, Parijs en Londen stegen tot 0,4 procent

NN Group en Delta Lloyd hoorden bij de verliezers aan het Damrak met verliezen van respectievelijk 0,3 en 0,7 procent. Vrijdag verwierp Delta Lloyd het ongevraagde overnamebod van zijn grotere branchegenoot. Zaterdag bleek dat aandeelhouder Norges Bank zijn belang in Delta Lloyd verder heeft verkleind.