economie

Kleine winst voor beurs Amsterdam

Door ANP - 14 oktober 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Amsterdamse effectenbeurs is vrijdag met winst geopend, na de stevige koersverliezen een dag eerder. De handel in Europa volgt daarmee het voorbeeld van Azië, waar plussen op de borden verschenen. Er wordt vooral uitgekeken naar cijfers over de winkelverkopen en het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten. Ook komen de grote Amerikaanse banken Citigroup, Wells Fargo en JPMorgan Chase met kwartaalresultaten.

De AEX-index in Amsterdam noteerde kort na aanvang 0,5 procent hoger op 447,21 punten. De MidKap klom 0,4 procent tot 662,75 punten. In Londen, Parijs en Frankfurt werden winsten geboekt tot 0,7 procent.

Lucas Bols was een positieve uitschieter op het Damrak met een plus van ruim 4 procent. Het drankenbedrijf heeft overeenstemming bereikt met Rémy Cointreau over hun eerder aangekondigde samenwerkingsverband. Rémy Cointreau brengt alle activiteiten van likeurmerk Passo in, waar Bols vervolgens mee aan de slag gaat. Op termijn kan het Nederlandse bedrijf alle aandelen in de joint venture verwerven.