economie

Lagere koersen op beurzen Azië

Door ANP - 13 oktober 2016

TOKIO (ANP) – De beurzen in Azië gingen donderdag omlaag. De handel in het Verre Oosten ondervond tegenwind van tegenvallende cijfers over de Chinese handel waardoor de zorgen bij beleggers over de afkoelende economie van China en de zwakke wereldhandel werden aangewakkerd.

Uit cijfers van de Chinese overheid bleek dat de export van het land in september met 10 procent is gedaald, de sterkste afname in zeven maanden. De uitvoer naar de Europese Unie en de Verenigde Staten ging flink omlaag. Ook de import van China nam af, wat wijst op een zwakkere binnenlandse economie.

In Tokio eindigde de Nikkei-index 0,4 procent lager op 16.774,24 punten. De Japanse staalbedrijven stonden bij de verliezers. Kobe Steel daalde 3,3 procent en Nippon Steel & Sumitomo Metal noteerde 1,3 procent in het rood.