economie

Meer vertrouwen producenten industrie

Door ANP - 28 oktober 2016

DEN HAAG (ANP) – Het vertrouwen van producenten in de industrie is opnieuw toegenomen. Dat bleek vrijdag uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De toename is volledig toe te schrijven aan een positiever oordeel over de verwachte bedrijvigheid, aldus het statistiekbureau. Het producentenvertrouwen steeg van 3,4 in september naar 4,3 in oktober en herstelde daarmee verder van de forse daling in augustus. De producenten in de papier- en grafische industrie zijn het meest positief.

Sinds oktober 2014 hebben positief gestemde ondernemers de overhand. Het vertrouwen van de industriële producenten ligt ruim boven het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar (0,6). Het vertrouwen van de ondernemers bereikte in januari 2008 de hoogste waarde op 9,4 en ruim een jaar later de laagste waarde op min 23,5.