economie

Nederlandse levering Samsung Note 7 gaat door

Door ANP - 10 oktober 2016

AMSTERDAM (ANP) – Samsung zet zijn lancering van de mogelijk brandgevaarlijke Samsung Galaxy Note 7 in Nederland maandag door. Dat liet een woordvoerster van Samsung Nederland maandagochtend weten.

De Zuid-Koreaanse elektronicagigant maakte eerder bekend de productieplanning van zijn duurste smartphone ,,aan te passen” wegens het lopende onderzoek naar nieuwe problemen met het toestel. Zondag doken al berichten op dat Samsung de gehele productie van het model tijdelijk zou stilleggen.

Kort na de lancering van de Note 7 in verschillende landen doken verhalen op van spontaan ontbrandende of exploderende exemplaren. Samsung besloot miljoenen toestellen – die nog niet in Nederland werden geleverd – om te ruilen. Inmiddels wordt in verschillende media melding gemaakt van zeven omgeruilde toestellen die ook in brand vlogen.