economie

Nikkei trapt week af met kleine winst

Door ANP - 17 oktober 2016

TOKIO (ANP) – De Nikkei-index in Tokio ging maandag in de eerste sessie van de week met een kleine winst de handel uit. Beleggers verwerkten onder meer cijfers over de Japanse industriële productie. Deze nam toe, maar minder dan waar door de bank genomen rekening mee werd gehouden. Verder gaf de goedkopere yen met name exporterende bedrijven een duwtje in de goede richting.

De Nikkei-index sloot uiteindelijk 0,3 procent hoger op 16.900,12 punten. Apple-toeleverancier Japan Display won ruim 8 procent na een adviesverhoging. Verder viel het verlies van energiebedrijf Tepco (min 7,9 procent) op. Een fervent tegenstander van de herstart van een kerncentrale in de prefectuur van Niigata won een lokale verkiezing. Daarmee kregen de vooruitzichten van het grootste energiebedrijf van Japan een knauw.

Elders in het Verre Oosten was het beeld gemengd. In Seoul won de Kospi 0,4 procent terwijl de All Ordinaries in Sydney 0,9 procent inleverde. In Hongkong stond de Hang Seng tussentijds 0,7 procent lager.