economie

NN Group doet bod op Delta Lloyd

Door ANP - 05 oktober 2016

AMSTERDAM (ANP) – Verzekeraar NN Group wil Delta Lloyd overnemen. Het doet een bod op zijn branchegenoot van 5,30 euro per aandeel. Dat komt neer op een overnamebedrag van 2,4 miljard euro, zo werd woensdag bekendgemaakt.

Het bod lijkt vijandig. NN heeft naar eigen zeggen zijn gedachtes over het combineren van de Nederlandse en Belgische activiteiten van Delta Lloyd en NN met het bestuur en de commissarissen van zijn overnameprooi gedeeld. Dat had moeten leiden tot een openbaar bod, maar Delta Lloyd heeft een uitnodiging om het bod en een transactie uit te onderhandelen tot nu toe nog niet geaccepteerd.

,,We hopen dat Delta Lloyd met ons in gesprek wil gaan”, aldus een woordvoerster van van NN.

NN wil het bedrag betalen via eigen geld en schuld. Het heeft het restant van zijn aandeleninkoopprogramma ter waarde van 500 miljoen euro stopgezet.