economie

‘Nordea blijft azen op ABN AMRO’

Door ANP - 23 oktober 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Scandinavische bank Nordea heeft een fusie met ABN AMRO nog niet uit het hoofd gezet. Tegen Finse media meldde Nordea-topman Björn Wahlroos dat een combinatie van de twee banken ,,heel goed zou kunnen werken”.

Een eerdere toenaderingspoging van de Zweden begin deze maand werd door ABN Amro en de Nederlandse staat afgewezen. Volgens Wahlroos heeft hij tot twee keer toe zijn interesse duidelijk gemaakt. Door samen te gaan zouden de banken onder meer stappen kunnen maken op het gebied van digitalisering.

Nordea zou daarbij het hoofdkantoor naar Nederland willen verplaatsten. Wahlroos heeft autoriteiten vaker gewaarschuwd voor een verhuizing van het hoofdkantoor uit Stockholm om te ontsnappen aan de strenge Zweedse regelgeving.