economie

Obligatiehandel stuwt ook winst Morgan Stanley

Door ANP - 19 oktober 2016

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) – Morgan Stanley heeft het afgelopen kwartaal flink geprofiteerd van de aantrekkende obligatiehandel. Daarmee surfte de Amerikaanse bank mee op dezelfde golf als zijn grootste concurrenten, die eerder deze cijferperiode al met kwartaalrapportages naar buiten kwamen.

De winst van Morgan Stanley in het derde kwartaal steeg met 57 procent tot 1,6 miljard dollar. De totale opbrengsten stegen met 15 procent tot 8,9 miljard dollar.

Eerder meldden ook de andere vijf grote Amerikaanse banken al goede zaken te hebben gedaan met de handel in obligaties. Morgan Stanley zette op dat vlak evenwel de grootste stap vooruit door zijn opbrengsten uit obligaties te verdrievoudigen tot 1,5 miljard dollar. Analisten rekenen op een miljard dollar. De aandelenhandel leverde met 1,9 miljard dollar ook bijna 6 procent meer op.