economie

Omzetgroei Randstad trekt aan

Door ANP - 25 oktober 2016

AMSTERDAM (ANP) – Randstad heeft zijn omzet afgelopen kwartaal harder zien stijgen dan in de voorgaande maanden en heeft zijn winst daarbij verder opgevoerd. Het uitzendconcern profiteerde onder meer van overnames in Italië en Japan.

Randstad meldde dinsdag een omzet van 5,35 miljard euro over het derde kwartaal. Dat was 7,5 procent meer dan een jaar eerder, waarbij overnames goed waren voor een plus van 4,5 procent. Het bedrijfsresultaat (ebita), zonder eenmalige posten, liep met 9 procent op tot 270,5 miljoen euro. De nettowinst was met 177 miljoen euro 16 procent hoger dan in het derde kwartaal van 2015.

De omzet groeide omgerekend per werkdag met ruim 4 procent. Dat was sterker dan in het tweede kwartaal, toen een plus van 3 procent werd gerealiseerd. Randstad profiteerde onder meer van een minieme groei in de VS, waar de opbrengsten in het voorgaande kwartaal stabiliseerden. In Nederland steeg de omzet vorig kwartaal met 2 procent.

Volgens Randstad werd de lijn van het derde kwartaal doorgetrokken in oktober.