economie

‘Onnodig veel mensen krijgen geen hypotheek’

Door ANP - 11 oktober 2016

AMSTERDAM (ANP) – Onnodig veel huishoudens hebben geen kans op de woningmarkt door te strenge en onnodige regels. Dat zegt voorzitter Maxime Verhagen van Bouwend Nederland maandag naar aanleiding van nieuw onderzoek. Hij roept op om de regels, die ooit bedoeld waren om woningkopers tegen zichzelf te beschermen, te versoepelen.

,,De grootste gevaren voor de betaalbaarheid van je hypotheek zijn namelijk nog steeds inkomensverlies door echtscheiding, werkloosheid en ziekte”, aldus Verhagen. ,,Daar helpen de strikt toegepaste Nibud-normen helaas niet tegen. Het enige dat ze doen, is onnodig veel mensen de toegang ontzeggen tot een hypotheek.”

In Nederland zouden om die reden circa 200.000 huishoudens niet in aanmerking komen voor een passende hypotheek.