economie

RDW vindt Tesla’s ‘Autopilot’ misleidend

Door ANP - 17 oktober 2016

ZOETERMEER (ANP/RTR) – De term ‘Autopilot’ die autofabrikant Tesla hanteert voor de software waarmee bestuurders geassisteerd kunnen rijden is misleidend. Dat zegt een woordvoerder van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Het gebruik ervan is door de instantie echter wel goedgekeurd voor de gehele Europese markt.

De Duitse tegenhanger van de RDW drong er zondag bij Tesla op aan te stoppen met het gebruik van de term Autopilot in reclame-uitingen. Het Kraftfarht-Bundesamt betoogt dat de software geen volledig automatische piloot is die zonder menselijke bestuurder kan, maar slechts een hulpmiddel bij het rijden.

Tesla laat in een reactie weten dat de term in de luchtvaart al decennia gebruikt wordt voor systemen die deels automatisch en deels door mensen worden bestuurd. Daarnaast wordt Tesla-rijders op het hart gedrukt te allen tijde de handen aan het stuur te houden.