economie

Rustig handelsbegin voor beurzen

Door ANP - 21 oktober 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Amsterdamse beurs is vrijdag licht hoger uit de startblokken gekomen. Ook de andere graadmeters in Europa bleven dicht bij huis. Beleggers kregen voorbeurs een aantal bedrijfsresultaten te verwerken, waaronder in Nederland die van TomTom en Corbion.

De AEX-index stond kort na de openingsbel 0,3 procent hoger op 457,59 punten. De MidKap zakte 0,2 procent tot 668,91 punten. De graadmeters in Frankfurt, Parijs en Londen stegen tot 0,2 procent.

Producent van voedingsingrediënten en chemicaliën Corbion zag zijn opbrengsten in de eerste negen maanden van het jaar wat dalen. Dat kwam onder meer door volumedalingen. De winstgevendheid verbeterde wel flink. Het aandeel zakte 3,6 procent en was daarmee de sterkste daler bij de middelgrote fondsen.

TomTom heeft zijn omzet en winst in het derde kwartaal zien teruglopen. De navigatiespecialist gaf onlangs al aan te maken te hebben met een sterkere terugloop van de vraag naar de navigatiekastjes die het bedrijf groot hebben gemaakt. De introductie van nieuwe producten heeft die tegenvaller nog niet uitgevlakt. Het aandeel zakte 3,3 procent in de MidKap.