economie

Rustige opening op Wall Street

Door ANP - 31 oktober 2016

NEW YORK (ANP) – De Amerikaanse beursgraadmeters zijn maandag zonder grote uitslagen aan de handel begonnen. Beleggers op Wall Street verwerken onder meer enkele grote overnamedeals. Zo lijft telecombedrijf CenturyLink branchegenoot Level 3 Communications in voor 34 miljard dollar.

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel nagenoeg onveranderd op 18.160 punten. De brede S&P 500 won 0,1 procent op 2129 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,3 procent tot 5204 punten.

CenturyLink ging in de eerste handelsminuten 8 procent onderuit. De aandelen van overnameprooi Level 3 Communications stegen daarentegen 5 procent in waarde.

Ook General Electric (GE) kondigde een grote transactie aan. Het technologieconglomeraat gaat zijn energiedivisie samenvoegen met oliedienstverlener Baker Hughes. GE en Baker Hughes noteerden respectievelijk 0,5 en 3,8 procent procent hoger.