economie

Samsung trekt stekker uit Note 7

Door ANP - 11 oktober 2016

SEOUL (ANP/RTR) – Samsung trekt de stekker uit de Galaxy Note 7. Dat maakte het Zuid-Koreaanse bedrijf dinsdag bekend nadat Samsung eerder al meldde de productie van het toestel om veiligheidsredenen voorlopig te staken.

Kort na de lancering van de Note 7 doken in een aantal landen verhalen op van spontaan ontbrandende of exploderende exemplaren. Meerdere mensen raakten gewond. Samsung besloot miljoenen toestellen om te ruilen. Inmiddels wordt in verschillende media melding gemaakt van zeven omgeruilde toestellen die ook in brand vlogen.

Eerder op dinsdag werd al gemeld dat de verkoop van het apparaat was gestopt. In Nederland was de lancering van de telefoon al uitgesteld vanwege het lopende onderzoek naar nieuwe problemen met het toestel. Die verkoopstop blijkt dus nu definitief.