economie

Sanoma haalt meer winst uit krimpende omzet

Door ANP - 28 oktober 2016

HELSINKI (ANP) – Mediabedrijf Sanoma heeft vorig kwartaal zijn winst opgevoerd, terwijl de omzet verder slonk. Het Finse moederbedrijf van onder meer SBS, Nu.nl en Libelle profiteerde van bezuinigingen.

De Nederlandse SBS-zenders hadden het vorig kwartaal lastig, omdat de sportzomer veel kijkers naar andere netten trok. Verder was september door het ongewoon warme weer een slechte tv-maand, omdat kijkers minder tijd voor de buis doorbrachten. Het bedrijfsresultaat in Nederland steeg dankzij bezuinigingen wel met 40 procent, naar 24 miljoen euro.

Sanoma zag de totale operationele winst in het derde kwartaal met een kwart stijgen naar 77,7 miljoen euro. De omzet slonk met 4 procent naar 438 miljoen euro. Onder de streep stond een nettowinst van 51 miljoen euro, tegen een verlies van 3 miljoen euro een jaar geleden.