economie

Sligro en Lighting omlaag op Damrak

Door ANP - 20 oktober 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Amsterdamse beurs toonde donderdag in de eerste handelsminuten een vlak beeld. Beleggers zijn in afwachting van het rentebesluit, en de toelichting daarop, van de Europese Centrale Bank (ECB). Sligro en Philips Lighting gingen onderuit na handelsberichten.

De AEX-index stond kort na de openingsbel nagenoeg onveranderd op 454,70 punten. De MidKap stond eveneens rond het slot van een dag eerder, op 670,41 punten. De graadmeter in Londen zakte 0,1 procent, Parijs en Frankfurt wonnen tot 0,2 procent.

Lighting, het voormalig onderdeel van Philips, zakte 4,5 procent. Het bedrijf denkt dat de terugkeer naar een positieve vergelijkbare omzetgroei langer zal duren dan verwacht, door slechtere marktomstandigheden in enkele Europese landen, het Midden-Oosten en Turkije.

Groothandels- en supermarktbedrijf Sligro speelde bij de middelgrote fondsen 2,3 procent kwijt. De onderneming verwacht dat de winst dit jaar lager zal uitkomen dan de recordwinst een jaar eerder.