economie

Stabiel jaar voor opsplitsend Metro

Door ANP - 19 oktober 2016

DSSELDORF (ANP) – Het Duitse detailhandelsconcern Metro heeft zijn verkopen en omzet afgelopen boekjaar nagenoeg zien stabiliseren. Dat maakte het moederbedrijf van winkelketens Mediamarkt en Makro woensdag bekend.

De verkopen in winkels die langer dan een jaar open zijn, gingen in het eind september afgesloten boekjaar met 0,2 procent omhoog. Daarbij zakte de totale omzet 1,4 procent naar 58,4 miljard euro, vooral door negatieve wisselkoerseffecten.

Metro maakte begin dit jaar bekend zich op te splitsen in twee delen. Daarbij worden de groothandels- en levensmiddelenactiviteiten in een nieuw bedrijf ondergebracht, naast het onderdeel voor consumentenelektronica Media-Saturn. Dat proces loopt volgens Metro op schema.