economie

Surseance voor rederij Flinter

Door ANP - 14 oktober 2016

BARENDRECHT (ANP) – De Barendrechtse rederij Flinter Groep heeft om uitstel van betaling gevraagd, doorgaans een eerste stap richting faillissement. Dat maakte het bedrijf vrijdag bekend. De aanhoudende malaise in de scheepvaart is de oorzaak van de financiële problemen, zo laat het weten. Veel schepen draaien daardoor al jaren met verlies.

Flinter voert het beheer over een vloot van 35 schepen, waarin het in de meeste gevallen ook een economisch belang heeft. ING heeft kredieten verstrekt voor negen van die schepen, maar weigerde onlangs de financiering te verlengen. De bank wil dat ze worden verkocht. Dat raakt de inkomsten van het bedrijf dusdanig, dat het zelf ook niet meer kan voldoen aan de voorwaarden voor zijn leningen bij ING.

Op het hoofdkantoor van Flinter werken ongeveer 65 mensen. Het bedrijf heeft geen zeevarenden in vaste dienst, maar op de schepen werken in totaal zo’n 350 mensen.