economie

Tata haalt uit naar gewipte topman

Door ANP - 27 oktober 2016

MUMBAI (ANP) – Het bestuur van Tata Son, de houdstermaatschappij van het Indiase conglomeraat Tata Group, heeft donderdag hard uitgehaald naar zijn gewipte topman Cyrus Mistry. Volgens Tata zijn uitlatingen die Mistry over het bedrijf deed ongefundeerd, kwaadaardig en laster.

Volgens Mistry staat Tata er financieel veel slechter voor dan de top wil doen geloven. Onder meer de Europese tak van Tata Steel, waar ook het voormalige Hoogovens in IJmuiden toe behoort, kampt volgens Mistry met onverantwoord hoge verliezen en schulden. Dat geldt volgens hem ook voor autofabrikant Tata Motors en voor de hotel- , energie- en telecomactiviteiten van het concern. Mistry werd maandag weggestuurd, naar verluidt vanwege tegenvallende prestaties.

Tata noemt het spijtig dat de gewezen topman met een beschuldigende vinger wijst naar bedrijfsbeslissingen waar hij zelf de hand in heeft gehad. Het concern zegt ,,op gepaste wijze” te zullen reageren op de aantijgingen die het ongegrond noemt.