economie

TomTom de weg kwijt op Damrak

Door ANP - 13 oktober 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Europese beurzen zijn donderdag met stevige verliezen de handel uitgegaan. Zorgen over de wereldeconomie na zwakke handelscijfers uit China drukten het sentiment. In Amsterdam ging navigatiedienstverlener TomTom onderuit nadat het met een omzetwaarschuwing naar buiten kwam. Ook het stevige verlies van Aegon op Beursplein 5 viel op. Verder verwerkten beleggers cijfers van Unilever.

De AEX-index sloot uiteindelijk 1,2 procent in het rood op 445,20 punten. De MidKap daalde 0,7 procent tot 660,29 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs leverden 0,7 tot 1,1 procent in.

TomTom duikelde bijna 8 procent in de MidKap. Het bedrijf meldde dat de Europese vraag naar navigatiekastjes de afgelopen tijd sterker onder druk stond dan voorzien. Daarom wordt de omzetverwachting voor heel 2016 verlaagd van 1,05 miljard naar 980 miljoen euro. De winstprognose voor 2016 blijft wel intact.