economie

Twitter schrapt honderden banen

Door ANP - 27 oktober 2016

SAN FRANCISCO (ANP) – Twitter zet het mes in zijn personeelsbestand in een poging de winstgevendheid te verbeteren. Daarbij verdwijnt ongeveer 9 procent van de banen bij het bedrijf, meldde Twitter donderdag.

Twitter telde aan het eind van het derde kwartaal wereldwijd 3910 werknemers, wat betekent dat de sanering ten koste gaat van zo’n 350 banen. De reorganisatie treft vooral verkoop- en marketingfuncties. Twitter worstelt met de concurrentie van onder meer Facebook en Snapchat en heeft moeite geld te verdienen met advertenties.

Afgelopen kwartaal zag het bedrijf zijn omzet desondanks met 8 procent stijgen, tot 616 miljoen dollar. Het aantal dagelijkse gebruikers van de internetberichtendienst nam daarbij met 7 procent toe ten opzichte van een jaar eerder.