economie

Unilever profiteert van mooie zomer

Door ANP - 13 oktober 2016

ROTTERDAM (ANP) – Unilever heeft vorig kwartaal geprofiteerd van het mooie weer in Europa. Daardoor nam de verkoop van ijsjes flink toe, meldde het moederbedrijf van merken als Ola, Dove, Knorr en Axe donderdag.

Unilever boekte vorig kwartaal een omzet van 13,4 miljard euro. Daarmee waren de opbrengsten nagenoeg even hoog als een jaar eerder, waarbij de omzet vooral werd gedrukt door negatieve wisselkoerseffecten. Unilever verkocht een fractie minder producten dan in het derde kwartaal van 2015, maar wist de prijzen gemiddeld met 3,6 procent te verhogen. Gecorrigeerd voor valuta-effecten ontstond daarmee een omzetgroei van 3,2 procent.

Unilever deed het afgelopen maanden naar eigen zeggen beter dan de markt. Het concern hield vast aan de verwachting dat het in heel 2016 een sterkere groei zal boeken dan concurrenten.