economie

Veel nieuwe routes voor Transavia

Door ANP - 13 oktober 2016

PARIJS (ANP) – Air France-KLM breidt het vluchtaanbod tijdens de komende winterdienstregeling met 3,7 procent uit. Er komen 52 nieuwe routes bij, waarvan budgetdochter Transavia het leeuwendeel voor haar rekening neemt. Dat maakte de luchtvaartgroep donderdag bekend.

Transavia opent in totaal 31 nieuwe verbindingen. De basis die de Nederlandse tak van de prijsvechter eerder dit jaar opende in München, krijgt er zeventien nieuwe bestemmingen bij. Vanaf Schiphol worden negen nieuwe routes geopend, vanuit Parijs en Lyon bij elkaar vijf. De totale capaciteit stijgt bij Transavia met bijna 29 procent.

Afgezien van Transavia neemt de capaciteit toe met 3,3 procent op korte tot middellange routes en met 2 procent op vluchten naar verre bestemmingen. Die groei komt hoofdzakelijk voor rekening van KLM. Het winterseizoen loopt van 30 oktober tot 25 maart 2017.