economie

‘Vrees voor banen bij overname Delta Lloyd’

Door ANP - 05 oktober 2016

AMSTERDAM (ANP) – De bonden vrezen dat een overname van verzekeraar Delta Lloyd door branchegenoot NN Group zal leiden tot banenverlies. NN maakte woensdag bekend een bod te hebben uitgebracht, maar wat de gevolgen zijn voor het personeel als de overname doorgaat is nog niet duidelijk.

NN heeft aan de bonden laten weten eventueel pas volgend jaar meer te kunnen zeggen, aldus FNV en CNV. Als de overname al doorgaat, dan zal de de afronding ervan niet dit jaar zijn.

,,Als er straks twee mensen zijn voor dezelfde functie dan ligt het voor de hand dat er niet twee mensen over zullen blijven. Medewerkers zijn ongerust en dat verwoorden wij ook zo naar de werkgevers”, zegt CNV-onderhandelaar Ike Wiersinga. Zij wijst erop dat er al onrust heerst in de financiële sector na het deze week aangekondigde massaontslag bij ING.