economie

Walen laten zich niet onder druk zetten

Door ANP - 24 oktober 2016

BRUSSEL (ANP) – De Waalse regering laat zich niet onder druk zetten door het ultimatum om voor maandagavond te beslissen over het handelsverdrag tussen de Europese Unie en Canada (CETA). Dat meldde de voorzitter van het Waalse parlement maandag in een reactie op de door Brussel gestelde deadline.

Volgens de Waalse parlementsvoorzitter André Antoine is het voor de Walen niet mogelijk maandag uitsluitsel te geven. Hij sprak van een mengelmoes aan teksten die de aandacht vragen. Daarbij maken volgens hem ultimatums en dreigementen geen deel uit van de democratie.

Lukt het de Belgische federale regering niet om de Walen maandagmiddag over de streep te trekken, dan wordt de geplande top afgeblazen waarop het pact ondertekend zou worden. Premier Charles Michel heeft namelijk toestemming van de Waalse regering nodig om het handelsverdrag namens heel België te kunnen tekenen.