economie

Wall Street kauwt op stroom kwartaalcijfers

Door ANP - 25 oktober 2016

NEW YORK (ANP) – De Amerikaanse aandelenmarkten zijn dinsdag met lichte verliezen aan de handel begonnen. Beleggers verwerken een stroom aan kwartaalresultaten van grote ondernemingen, waaronder Merck, Caterpillar en Procter & Gamble.

De toonaangevende Dow-Jonesindex stond kort na de opening 0,1 procent lager op 18.201 punten. De brede S&P 500 ging eveneens 0,1 procent omlaag, naar 2148 punten. Ook technologiegraadmeter Nasdaq noteerde een min van 0,1 procent, op 5305 punten.

Was- en verzorgingsmiddelenproducent Procter & Gamble won 3,8 procent na meevallende cijfers. Machinebouwer Caterpillar zag zich genoodzaakt opnieuw de winstverwachting te verlagen. Het aandeel won desondanks 0,9 procent.

Farmaceut Merck leverde 1,3 procent in, ondanks sterker dan verwachte kwartaalcijfers. Branchegenoot Eli Lilly verloor 2,3 procent na tegenvallende resultaten. Ook de cijfers van industrieconcern 3M werden slecht ontvangen, dat aandeel ging 1,9 procent omlaag.