economie

Wall Street verwerkt cijferstroom

Door ANP - 21 oktober 2016

NEW YORK (ANP) – De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag met verliezen uit de startblokken gekomen. Wall Street verwerkte een cijferstroom; onder meer General Electric (GE), McDonald’s, Manpower en Honeywell openden de boeken. Microsoft blonk daarbij uit met een flinke koerswinst.

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,5 procent lager op 18.062 punten. De brede S&P 500 zakte 0,4 procent tot 2132 punten. De Nasdaq verloor 0,2 procent tot 5234 punten.

Microsoft steeg in de Nasdaq 5,5 procent. Hoewel het bedrijf minder winst maakte ten opzichte van een jaar eerder waren de resultaten beter dan waar rekening mee werd gehouden. Ook Internetbetalingsbedrijf PayPal wist met zijn resultaten te overtuigen en won in de eerste handelsminuten 6,7 procent.