economie

Wells Fargo ziet winst dalen

Door ANP - 14 oktober 2016

SAN FRANCISCO (ANP) – De Amerikaanse bank Wells Fargo heeft in het derde kwartaal een lagere winst behaald dan een jaar eerder, terwijl de inkomsten juist licht stegen. Dat liet de in opspraak geraakte bank vrijdag weten.

Het nettoresultaat bedroeg 5,6 miljard dollar, tegen 5,8 miljard dollar vorig jaar. De baten namen met 2 procent toe tot 22,3 miljard dollar. Woensdag werd nog bekend dat topman John Stumpf van Wells Fargo aftreedt vanwege een schandaal waarbij miljoenen rekeningen werden geopend voor klanten zonder dat ze daar toestemming voor hadden gegeven. Zo wilden werknemers van de bank voldoen aan ambitieuze verkoopdoelstellingen. Het bedrijf kreeg in september een boete van 185 miljoen dollar.

Stumpf wordt opgevolgd door operationeel directeur Tim Sloan. De verkoopdoelstellingen bij de consumentendivisie zijn inmiddels geschrapt en er is een intern onderzoek gestart naar de wanpraktijken.