economie

Wisselkoersen blijven AkzoNobel dwarszitten

Door ANP - 19 oktober 2016

AMSTERDAM (ANP) – AkzoNobel heeft ook in het derde kwartaal last gehad van moeilijke marktomstandigheden en negatieve wisselkoerseffecten. Het verf- en chemieconcern hield zijn verkopen en winst ten opzichte van een jaar eerder gelijk, maar zag zijn omzet licht dalen.

Het concern verkocht meer decoratieve verf en gespecialiseerde chemicaliën, maar verkocht over de hele linie evenveel als een jaar eerder. De omzet daalde desalniettemin met 4 procent tot 3,6 miljard euro. Dat kwam door negatieve wisselkoerseffecten en een andere samenstelling van het productaanbod.

Onder de streep hield AkzoNobel 285 miljoen euro over, net als een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat steeg wel met 4 procent tot 454 miljoen euro, maar dat kwam door incidentele posten. Het bedrijfsresultaat zonder eenmalige items (ebit) steeg als gevolg van prestatieverbeteringen en kostenbesparingen met 1 procent.

Voor de komende tijd blijft AkzoNobel voorzichtig over zijn voorspellingen. De markt blijft moeilijk en ook de valuta-tegenwind houdt aan.