economie

ABN en Ahold omlaag op Damrak

Door ANP - 17 november 2016

AMSTERDAM (ANP) – De AEX-index in Amsterdam is donderdag met winst de handel uitgegaan. Opvallend daarbij waren de verliezen voor ABN AMRO en Ahold Delhaize. Anderzijds werd NN door beleggers beloond voor zijn kwartaalcijfers. Ook elders in Europa eindigden de graadmeters in de plus.

De AEX-index sloot uiteindelijk 0,5 procent in de plus op 451,82 punten. De MidKap steeg 0,1 procent naar 650,53 punten. De graadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs wonnen tot 0,7 procent.

Supermarktconcern Ahold Delhaize verloor 3,8 procent en was daarmee de sterkste daler in de AEX. Uit de eerste gezamenlijke cijfers van het fusiebedrijf bleek dat de omzet de afgelopen maanden minder sterk is gegroeid dan analisten hadden voorspeld. De operationele winst kwam ook een fractie lager uit dan verwacht.

ABN AMRO (min 2,4 procent) was ook een opvallende verliezer. De staat heeft zijn belang in de bank verkleind naar 70 procent door de verkoop van 65 miljoen certificaten van aandelen voor in totaal 1,3 miljard euro.