economie

Achmea stopt met bedrijfstakpensioenfondsen

Door ANP - 03 november 2016

AMSTERDAM (ANP) – Pensioendienstverlener Syntrus Achmea stopt met zijn dienstverlening aan bedrijfstakpensioenfondsen (bpf). Dat bevestigde een woordvoerder van moederbedrijf Achmea donderdag na berichtgeving door de Telegraaf. Dat daarbij uiteindelijk ontslagen zullen vallen, lijkt volgens hem evident. Over aantallen kon hij zich desgevraagd nog niet uitlaten.

Volgens Syntrus Achmea passen bpf niet in het bedrijfsmodel dat Achmea voor ogen heeft. Anders dan bijvoorbeeld ondernemings- en beroepspensioenfondsen staan bpf vooral bekend door de vele uitzonderingen. ,,Wil je de bedrijfsvoering vereenvoudigen, dan passen deze fondsen niet in het systeem, aldus de zegsman.

Bij het onderdeel werken enkele honderden mensen. Waar Achmea stopt met bpf, zijn er andere onderdelen waar groei wordt voorzien. Daar is naar verwachting ook extra personeel nodig.

De gevolgen voor de medewerkers van Syntrus Achmea Pensioenbeheer worden na de afstemmingsronde duidelijk. Momenteel zijn bij Syntrus Achmea zo’n twintig bpf onder beheer. Van een zevental loopt het contract per 1 januari en ook de overige bpf zullen de komende jaren worden afgebouwd. Dit zal naar verwachting nog tot na 1 januari 2019 duren alvorens de stekker definitief uit het onderdeel is.