economie

Adempauze na winstreeks Wall Street

Door ANP - 16 november 2016

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York lijken woensdag halverwege de handelssessie geen vervolg te gaan geven aan hun positieve reeks. Beleggers doen het wat rustiger aan en speuren nog altijd naar aanwijzingen over de koers die de aanstaande president Donald Trump zal varen. Verder worden enkele kwartaalupdates van bedrijven verwerkt.

De Dow-Jonesindex stond stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,5 procent in de min op 18.831 punten. De bredere S&P 500 daalde 0,4 procent tot 2172 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,2 procent tot 5285 punten.

Onder meer winkelbedrijven Target en Lowe’s weten de aandacht op zich gericht. Target won 7,4 procent, nadat het de winstverwachting voor het hele jaar had verhoogd. Klusketen Lowe’s kwam juist met minder rooskleurig voorspellingen voor 2016 en verloor 3,6 procent aan beurswaarde.

LindedIn

LinkedIn steeg 1,2 procent op berichten dat techreus Microsoft bereid is concessies te doen aan Europese mededingingsautoriteiten voor de overname van de socialenetwerksite. Dat moet de eerder dit jaar aangekondigde deal, met een waarde van 26 miljard dollar, dichterbij brengen.

Het aandeel Boeing ging net als een dag eerder omlaag. De vliegtuigbouwer maakte bekend circa 500 banen te schrappen in de komende vijf jaar. Het aandeel verloor 1,3 procent, na een verlies van ruim 1 procent een dag eerder nadat luchtvaartmaatschappij United Airlines een order voor meer dan zestig 737-toestellen op de lange baan schoof.

Euro

Walt Disney dikte 1 procent aan na een positief analistenrapport. Deutsche bank heeft veel vertrouwen in de tv- en filmtak van het bedrijf. Het aandeel H&R Block ging juist met ruim 7 procent omlaag na een negatief advies van analisten. Na het sluiten van de beurs komt IT-bedrijf Cisco Systems nog met cijfers.

Amerikaanse olie werd 0,1 procent goedkoper op 45,76 dollar per vat. De prijs van Brentolie zakte 0,3 procent naar 46,80 dollar per vat. De euro was 1,0687 dollar waard, tegen 1,0695 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.