economie

AEX opent vlak

Door ANP - 25 november 2016

AMSTERDAM (ANP) – De aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag vrijwel vlak geopend. Ook elders in Europa bleven de koersuitslagen beperkt. Beleggers hebben opnieuw een vrijwel lege agenda, terwijl de handelsdag in New York op de dag na Thanksgiving beperkt blijft tot een paar uur.

De Amsterdamse AEX-index stond na enkele minuten 0,1 procent in de plus op 457,99 punten. De MidKap stond nagenoeg onveranderd op 652,36 punten. De graadmeters in Frankfurt, Londen en Parijs stegen 0,1 tot 0,2 procent.

Bij de kleinere bedrijven leverde Heijmans bijna 3 procent in. Het geplaagde bouwbedrijf kondigde voorbeurs het vertrek aan van topman Bert van der Els, nadat eerder deze maand financieel directeur Mark van den Biggelaar al besloot om begin volgend jaar terug te treden.