economie

Ahold Delhaize onderuit in AEX

Door ANP - 17 november 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Europese aandelenbeurzen zijn donderdag met een klein verlies geopend. Aan het Damrak vielen de eerste gezamenlijke kwartaalcijfers van fusiebedrijf Ahold Delhaize daarbij niet in goede aarde.

De Amsterdamse AEX-index stond vlak na de opening 0,3 procent lager op 448,39 punten. De MidKap zakte 0,2 procent naar 648,52 punten. De graadmeters in Frankfurt, Londen en Parijs verloren tot 0,2 procent.

Ahold Delhaize stond met een min van 3 procent onder aan de AEX. Uit de eerste cijfers van het fusiebedrijf bleek dat de omzet afgelopen maanden is gegroeid, zij het iets minder dan analisten hadden voorspeld. De operationele winst kwam daarbij ook een fractie lager uit dan marktvorsers hadden verwacht. Verzekeraar NN Group voerde de lijst van 25 hoofdfondsen aan met een winst van 1,5 procent, na gunstig ontvangen kwartaalcijfers.