economie

‘Airbus schrapt meer dan 1300 banen’

Door ANP - 28 november 2016

PARIJS (ANP) – Airbus schrapt de komende tijd meer dan 1300 banen. Dat meldden verscheidene Franse media maandag op gezag van bronnen bij de vakbonden. Het Frans-Duitse luchtvaart- en defensieconcern presenteert zijn toekomstplannen dinsdag.

Het banenverlies is een gevolg van een vereenvoudiging van de bedrijfsstructuur bij Airbus. Met name kantoorbanen staan op de tocht, maar ook arbeidsplaatsen voor bijvoorbeeld onderzoekers en technici.

Topman Tom Enders liet eerder dit jaar al weten dat Airbus efficiënter zal moeten worden. De Franse en Duitse overheden zijn van oudsher gespitst op een eerlijke verdeling van het werk bij de vliegtuigbouwer. Mede daardoor is Airbus een relatief logge organisatie, met veel functies die dubbel bezet zijn.