economie

Amerika-vluchten Air France-KLM minder vol

Door ANP - 09 november 2016

PARIJS (ANP) – Air France-KLM kampte afgelopen maand met een tegenvallende verkoop van vliegtickets naar Noord-Amerika. De vraag op die belangrijke markt bleef nagenoeg stabiel, terwijl de luchtvaartgroep wel de capaciteit met ruim 4 procent opvoerde. Dat blijkt uit de woensdag gepubliceerde vervoersstatistieken.

In totaal vervoerde Air France-KLM, exclusief prijsvechter Transavia, in oktober 7,1 miljoen passagiers. Dat is 0,5 procent meer dan een jaar eerder. Die toename kwam geheel voor rekening van KLM, bij Air France daalde het aantal reizigers juist. Transavia zag het aantal passagiers met een kwart oplopen tot 1,3 miljoen.

Uitgedrukt in het aantal door passagiers gevlogen kilometers groeide het passagiersvervoer bij Air France en KLM samen met 0,2 procent, bij een 1,6 procent groter aanbod. De gemiddelde bezettingsgraad, een belangrijke graadmeter van efficiëntie in de luchtvaart, zakte met 1,2 procentpunt naar 85 procent.