economie

Arisz operationeel directeur Ajax

Door ANP - 24 november 2016

AMSTERDAM (ANP) – Rutger Arisz is vanaf 1 december de nieuwe operationeel directeur van Ajax. De oud-roeier is aangesteld om Edwin van der Sar te ondersteunen. De oud-doelman werd eerder deze maand aangesteld als algemeen directeur en is ook nog eens voorzitter van het technisch hart van de club uit Amsterdam.

De 46-jarige Arisz, geboren in Groningen, studeerde rechten in Amsterdam en werkte vervolgens vier jaar als advocaat bij Houthoff Buruma op het gebied van bouw en vastgoed. Hij was jurist en manager voor Schiphol en begeleidde de verbouwing en uitbreiding van een terminal op JFK International Airport, waarvoor hij met zijn gezin naar New York verhuisde.

Als roeier nam Arisz deel aan de Olympische Spelen in Barcelona (1992) en won hij onder meer goud op de wereldkampioenschappen van 1989. Arisz blijft voorzitter van de Nederlandse roeibond.