economie

Bavaria zet stap op Amerikaanse markt

Door ANP - 25 november 2016

LIESHOUT (ANP) – Bavaria versterkt zijn positie op de Amerikaanse biermarkt met de overname van Latis Imports, een importeur van Belgisch speciaalbier. Dat maakte de bierbrouwer vrijdag bekend. Financiële details werden niet vermeld.

Bavaria nam eerder dit jaar al het Belgische Palm over. Latis Imports verkoopt de speciaalbieren van die brouwerij in de Verenigde Staten, waaronder Palm zelf, Rodenbach en Steenbrugge. Daar komen straks merken uit het aanbod van Bavaria bij, zoals Hollandia en Claro.

Via Latis Imports krijgt Bavaria een ,,substantiële lokale aanwezigheid” in de VS, dat het als een zeer belangrijke markt beschouwt. ,,Na de acquisitie van Palm is dit een natuurlijke stap voor verdere, wereldwijde uitbreiding”, aldus commercieel directeur Peer Swinkels van het Brabantse familiebedrijf.