economie

Beleggers blij dat Clinton vrijuit gaat

Door ANP - 07 november 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Europese aandelenbeurzen zijn maandag met duidelijke winsten de handel uitgegaan. Beleggers reageerden opgelucht op het nieuws dat de FBI geen reden ziet de Amerikaanse presidentskandidate Hillary Clinton te vervolgen voor het versturen van e-mails via een privéserver. PostNL was in Amsterdam een opvallende stijger na een hernieuwde overnamepoging door het Belgische Bpost.

De AEX-index op het Damrak sloot 1,8 procent hoger op 448,22 punten. De MidKap won 1,4 procent tot 643,92 punten. De graadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs kregen er 1,7 tot 1,9 procent bij.

De financiële markten zijn al dagen in de ban van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Door het bericht over Clinton lijkt de kans op een door veel beleggers gevreesde overwinning van de onvoorspelbare Donald Trump weer iets kleiner geworden. Een overwinning van Clinton wordt als gematigd positief gezien voor de financiële markten, omdat van haar een redelijk stabiele voortzetting van het huidige beleid wordt verwacht.