economie

Beurs Japan doet stap terug

Door ANP - 29 november 2016

TOKIO (ANP) – De aandelenbeurs in Japan is dinsdag lager geëindigd. De lagere olieprijs drukte het sentiment. Beleggers in Tokio reageerden onder meer op beter dan verwachte cijfers over de detailhandelsverkopen en consumentenbestedingen. Ook werd het meest recente werkloosheidscijfer bekendgemaakt. De Nikkei-index eindigde uiteindelijk 0,3 procent lager op 18.307,04 punten.

In oktober bleken de winkelverkopen met 0,1 procent te zijn gedaald ten opzichte van een jaar eerder. Het cijfers was evenwel beter dan de min 1,6 procent waar economen vanuit gingen. Daarnaast gaven huishoudens in Japan gemiddeld 0,4 procent minder uit dan een jaar eerder, maar ook hier werd op een sterkere daling gerekend. De werkloosheid bleef stabiel op 3 procent.

Elders in Azië was het beeld overwegend negatief. De Hang Seng in Hongkong stond tussentijds 0,2 procent lager en de All Ordinaries in Sydney leverde 0,2 procent in. In Seoul sloot de Kospi nagenoeg gelijk aan de slotstand van maandag.