economie

Bpost verhoogt bod op PostNL

Door ANP - 30 november 2016

BRUSSEL (ANP) – Het Belgische Bpost heeft de overname van PostNL nog niet uit het hoofd gezet. Het postbedrijf verhoogde woensdag zijn bod op zijn Nederlandse branchegenoot en bracht aangepaste voorwaarden naar buiten. Het spreekt van een ,,finaal en verbeterd bod”. PostNL is het nieuwe voorstel aan het bestuderen.

Bpost biedt nu 5,75 euro per aandeel op PostNL, in zowel aandelen als contanten. Dat was eerder nog 5,65 euro per aandeel. Verder stelt Bpost voor om vast te leggen dat aandeelhouders vanaf een bepaald aandelenbelang een voordrachtrecht hebben voor een aantal bestuurders proportioneel aan hun aandelenbelang.

Hiermee wordt onder meer bereikt dat de Belgische staat niet meer dan drie van de tien leden van de raad van bestuur van de combinatie kan voordragen. Daar komt bij dat zolang België een of meer bestuurders mag voordragen, een Nederlandse stichting het recht heeft om een gelijk aantal leden voor te dragen. Het bestuur van de stichting zal drie leden kennen: één benoemd door PostNL, één benoemd door Bpost, en één vooraanstaand persoon uit het Nederlandse bedrijfsleven.