economie

China helpt Rémy Cointreau aan meer omzet

Door ANP - 24 november 2016

PARIJS (ANP) – Het Franse drankenconcern Rémy Cointreau heeft de afgelopen maanden goede zaken gedaan. Vooral in China, waar het bedrijf een aantal magere jaren kende, zaten de verkopen flink in de lift. Dat is mede te danken aan een sterkere vraag naar exclusieve en dure cognac.

Rémy Cointreau rapporteerde donderdag een omzet van 513 miljoen euro over de eerste helft van het gebroken boekjaar. Dat is een toename met 2,5 procent op jaarbasis, of ruim 4 procent zonder wisselkoerseffecten. De winst voor eenmalige posten steeg met bijna 12 procent tot 76,6 miljoen euro.

Het Franse bedrijf sloot onlangs een samenwerkingsovereenkomst met Lucas Bols rond het likeurmerk Passoã. De Nederlandse jenever- en likeurproducent gaat de wereldwijde verkoop en marketing van dat drankje voor zijn rekening nemen. De deal wordt naar verwachting nog dit kalenderjaar afgerond.