economie

Damrak in het rood

Door ANP - 28 november 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Amsterdamse beurs is de handelssessie maandag lager begonnen. Ook de andere graadmeters in Europa gingen wat naar beneden. Lagere olieprijzen drukken het sentiment enigszins. De agenda voor beleggers is op de eerste handelsdag van de week nagenoeg leeg.

De AEX-index stond kort na de openingsbel 0,6 procent lager op 455,09 punten. De MidKap zakte 0,3 procent tot 650,75 punten. De indices in Parijs, Londen en Frankfurt zakten tot 0,6 procent.

In de hoofdindex gingen oliegerelateerde fondsen naar beneden. Zwaargewicht Shell en SBM Offshore verloren 1 procent en waren daarmee de grootste verliezers. Tankopslagbedrijf Vopak zakte 0,4 procent. Speciaalchemiebedrijf DSM hoorde bij de winnaars en dikte 0,2 procent aan.