economie

‘Deutsche Bank wil bonus ex-topmannen terug’

Door ANP - 17 november 2016

MÜNCHEN (ANP) – Deutsche Bank wil naar verluidt miljoenen aan bonussen terug van zes eerder vertrokken topmannen. Dat schrijft de Süddeutsche Zeitung.

Het door schandalen geplaagde Duitse concern wil volgens de krant onder meer geld zien van de voormalige bazen Anshu Jain en Josef Ackermann. Bij Jain, die van 2012 tot 2015 gedeeld aan het hoofd van de bank stond, zou het zelfs gaan om meer dan 10 miljoen euro.

De gewezen directeur zal er overigens niet veel armer van worden. In zijn jaren bij Deutsche heeft hij naar eigen zeggen zo’n 300 miljoen euro bij elkaar geharkt. Hoeveel de Indiër precies heeft verdiend is onduidelijk, aangezien dat destijds nog niet allemaal openbaar gemaakt hoefde te worden.

De afgelopen tijd leefden er grote zorgen over de toekomst van Deutsche Bank, onder meer door een miljardenboete die het concern in de Verenigde Staten boven het hoofd hangt vanwege misstanden uit het verleden.