economie

Dijsselbloem: ontslagen ABN onvermijdelijk

Door ANP - 18 november 2016

DEN HAAG (ANP) – De technologische veranderingen die de financiële sector momenteel doormaakt zijn onvermijdelijk en de sector kan niet anders dan zich aanpassen. Dat heeft minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem vrijdag gezegd in een reactie op de nieuwe ontslagronde bij ABN AMRO. De overheid is de grootste aandeelhouder van de bank.

De bank liet deze week weten nog eens 1500 banen te schrappen. Een van de redenen die bestuursvoorzitter Gerrit Zalm noemde waren de technologische veranderingen in de sector. ,,Dit zijn geen processen die je kan stoppen, deze technologische veranderingen. Die verandering is gaande en Nederlandse banken zullen daar doorheen moeten”, zei Dijsselbloem.

Volgens Zalm moet de nieuwe ontslagronde zo’n 400 miljoen euro opleveren.