economie

Europese beurzen openen met kleine winst

Door ANP - 30 november 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Europese aandelenbeurzen zijn woensdag met kleine winsten geopend. In de markt wordt uitgekeken naar enkele belangrijke economische publicaties en wordt gewacht op de uitkomsten van het OPEC-overleg in Wenen later op de dag.

De Amsterdamse AEX-index stond kort na de opening 0,2 procent in de plus op 453,29 punten. De MidKap zakte 0,1 procent naar 651,96 punten. De graadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs gingen 0,2 tot 0,3 procent omhoog.

Het kartel van olie-exporteurs probeert woensdag eindelijk een deal te bereiken over een beperking van de olieproductie, in een poging de olieprijs te stimuleren. Eerder dit jaar werd daarover wel een principe-akkoord bereikt, maar tot definitieve overeenstemming is het nog altijd niet gekomen.

In de aanloop naar de vergadering stonden de prijzen van Amerikaanse olie en Brent circa 1,5 procent in de plus, nadat de aanhoudende onzekerheid rond de top dinsdag nog tot een stevige prijsdaling had geleid.